Hollanda Büyükelçilik, Hollanda Vizesi

Hollanda Krallığı Schengen bölgesi üyesidir. Bu sebeple Hollanda'ya seyahat edecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Schengen vize koşullarına tabi tutulmaktadır. 


Hollanda Vize Uygulamaları

Bordo çipli (normal) pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Hollanda'ya giriş yapabilmek için vize başvurusunda bulunmak zorundadır. Yeşil (hususi), Gri (hizmet) ve Siyah (diplomatik) pasaport sahipleri ise Hollanda'ya yapacakları ziyaretlerde 180 günlük bir dönemde toplamda 90 günden fazla olmamak koşuluyla Hollanda vizesinden muaf tutulmaktadır. 


Hollanda Vize Başvurusu

Hollanda Büyükelçiliği ve Hollanda Konsolosluğu, özel bazı durumlar haricinde şahsen yapılan Schengen vize başvurularını kabul etmemektedir. Hollanda vize başvuruları, Hollanda Büyükelçiliği tarafından yetkilendirilmiş Vize Başvuru Merkezleri aracılığıyla yapılmaktadır. Firmamız Hollanda Büyükelçiliği'ne sizin adınıza vize başvurunuzu ve takibini yapma yetkisine sahiptir
Hollanda Büyükelçiliği tarafından vize başvurusu onaylanan kişiler aldıkları Schengen vizesi ile aşağıda listelenen diğer tüm Schengen üyesi ülkelerde toplamda 90 gün konaklama ve serbest dolaşım hakkına sahip olurlar. Ancak Schengen vize rejimi yönetmeliği gereğince, Schengen vizesi ilk defa kullanılırken vizenin alındığı ülkeye giriş yapma zorunluluğu bulunmaktadır.


Schengen Vizesi Hakkında Bilgiler

Avrupa Birliği’nde 1995’te yürürlüğe giren Schengen Sözleşmesi ile bu Sözleşmeye taraf ülkeler aralarındaki sınır kontrollerini kaldırmışlardır. Bu şekilde oluşturulan Schengen bölgesinde dış sınır kontrollerinde ortak uygulama ve kurallar hayata geçirilmiştir. 

Schengen’e üye ülkeler :
Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan
AB’ye üye olmayan İsviçre, İzlanda, Norveç ve Lichtenstein'da Schengen bölgesine dahildir.


Uzun Süreli Hollanda Vizesi:
Uzun süreli ikamet, çalışma, aile birleşimi ve eğitim gibi 90 günden daha uzun süre konaklama gerektiren başvurularda, başvuru sahiplerinin bizzat Hollanda Büyükelçiliği'ne ya da Hollanda Konsolosluğu'na müracaat etmeleri gerekmektedir.


Vize Başvurularında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

  • Vize başvurusunun seyahatinizden olabildiğince erken bir tarihte olması, başvurunuzun sonuçlanmasında yaşanabilecek bir gecikme durumunda mağduriyet yaşamamanız için tavsiye edilmektedir.
  • Vize başvurusu yapılacak pasaportta vizenin işlenebilmesi için en az 2 boş sayfa bulunması gerekmektedir.
  • Pasaport 10 yıldan daha eski olmamalı ve pasaportun vize bitiş tarihinden itibaren en az 3 ay geçerliliği olmalıdır.
  • 18 yaşından küçük olan başvuru sahiplerinin başvuruları anne ve baba tarafından veya yasal vasi aracılığıyla yapılmalıdır.
  • Yıpranmış bir pasaportla yapılacak vize başvurusu, Büyükelçilik tarafından onaylansa bile ülke sınırlarına giriş esnasında kontrol birimleri tarafından geri çevrilebilir.  
  • Vize başvurunuz elçilik tarafından reddedilebilir. Hollanda Büyükelçiliği'nin ret nedenini açıklama zorunluluğu bulunmamaktadır. Başvurularınızın ret sonucu almaması için yetkili bir vize başvuru merkezi aracılığıyla başvuru yapmanız tavsiye edilmektedir. 


Neden Profesyonel Vize Danışmanlığı Almalısınız ?

Her yıl çok sayıda kişi, hatalı başvuru nedeniyle vize reddi almaktadır. Vize kriterleri her ülkeye, hatta Büyükelçiliğe göre değişmekte ve sıklıkla güncellenebilmektedir. Bu nedenle vize başvurularınız eğitimli, deneyimli ve güncel bilgi donanımlı vize danışmanları tarafından yönetilmelidir. Vize almak için sadece sizden istenen belgeleri toplamak yeterli olmayabilir. Bu yüzden her yıl bir çok kişi tüm evrakları tamamlamış olmasına rağmen vize reddi almaktadır. Yetkili bir vize başvuru merkezi tarafından incelenmeyen bir vize dosyası vize reddi almanıza, vize sicilinizin bozulmasına ve bir sonraki başvurularınızda zorluklar yaşamanıza sebep olabilir. Sizlere bu sebeple vize reddi alan birçok kişi gibi ret aldıktan sonra değil, işlemin başında profesyonel danışmanlık desteği almanızı öneriyoruz.

Yetkili Hollanda Vize Başvuru Merkezi


Hollanda Vize Başvuru Bölgeleri

Hollanda vize başvurusunda bulunacak kişilerin, başvurularını ikamet ettikleri ilde var ise Hollanda Büyükelçiliği'ne ya da ikamet iline en yakın Hollanda Konsolosluğu'na yapmaları gerekmektedir. Hollanda Büyükelçiliği görev bölgeleri için sitenin sol tarafında yer alan Başvuru bölgeleri menüsünden ulaşabilirsiniz.


Hollanda Parmak İzi (Biyometri) Uygulaması

Hollanda Schengen vize başvurularında, başvuru sahiplerinden parmak izi taraması talep etmektedir. bu uygulama başvuru sahibinin tüm parmaklarınının izinin biyometrik tarama cihazları ile alınması esasına dayanır. Kimlik sahteciliğinin önüne geçmek ve başvuru sürecini İlk olarak 2011 yılında Afrika'da uygulanmaya başlanan Vize Bilgi Sistemi (Visa Information System -VIS) tüm AB Schengen üyesi ülkeler tarafından uygulanmaktadır. Parmak izi verilecek tarihte kişinin parmaklarında yara ve kına gibi tarama hatasına sebep olabilecek etkenlerin olmamasına dikkat edilmesi gerekir. 

Fiziksel olarak parmak izi veremeyecek durumda olan kişilerin ise bunu destekleyen tıbbi rapor beyanında bulunmaları gerekir. 10 parmaktan az sayıdaki parmağın izinin alınması mümkünse maksimum sayıda parmak izi taraması yapılır. Eğer bahse konu olan fiziksel engel geçici ise, engelin ortadan kalkmasına müteakip yapacağı ilk vize başvurusunda yine parmak izi tarama işlemine tabi tutulacaktır.

Parmak izi muafiyeti:
Hükümdarlar, krallar ve birinci derece yakınları üye ülkelerin hükümet veya uluslararası organizasyonların resmi daveti üzerine gerçekleştirdiği seyahatlerde tarama işleminden muaf tutulur.

Devlet ve hükümet liderleri, aileleri ve beraberinde seyahat edecek kişiler, uluslararası organizasyonların davetine katılmak için yaptıkları resmi seyahatlerde elçilik tarafından parmak izi taramasından muaftır.

12 yaşından küçük çocuklar da parmak izi tarama işleminden muaf tutulur.